Pečivo
- Tvarohový mrežovník
- Štrúdle – maková, tvarohová, jablková
- Gazdovsky zemiakový chlieb
- Furmansky chlieb
- Tatranské buchty
Polotovary
- Bryndzové pirohy
- Zemiakové ovocné gule
Príbeh SOŠ v Kežmarku
Predchodca školy, Roľnícka škola v Kežmarku, vznikla 1. septembra 1949. Odvtedy viac krát menila svoj názov a od 1. 9. 2018 sa bude volať Stredná odborná škola agropotravinárska a technická, so sídlom Kušnierska brána 349/2, Kežmarok.
Okrem bohatého výberu učebných odborov sa už 14 rokov škola zaoberá aj výrobou cukrárenských a pekárenských produktov a výrobou razených polotovarov. Svoje výrobky dodávajú do hotelov, reštaurácií a predávajú vo svojich vlastných predajniach v regióne.
Nájdete ich na ulici Generála Slobodu 129 v Ľubici a v predajni „Bistro“ v areáli školy na ulici Jakuba Kraya 8 v Kežmarku. V týchto predajniach nájdete bohatý sortiment pekárenských a cukrárenských výrobkov a mrazených polotovarov.
Na výrobu používajú predovšetkým regionálne komodity ako napr. bryndzu zo Zamaguria, Spišské zemiaky a zamestnávajú ľudí z regiónu. Ako hovorí riaditeľ školy Ing. Stanislav Marhefka:
„Len kvalitné vstupy do výroby potravín a precízna ručná práca je zárukou ozajstného gurmánskeho zážitku“.
SOŠ je úspešná aj pri vzdelávaní študentov a ich zapájaní do výroby, niektorí po štúdiu ostávajú ako zamestnanci vo výrobe regionálnych produktov.
- zameranie na využívanie potenciálu a regionálnych zdrojov
- bohatá tradícia vzdelávania a výroby regionálnych produktov
- vysoký podiel ručnej práce pri výrobe
Kontakt
Ing. Stanislav Marhefka – riaditeľ
SOŠ Kušnierska brána
349/2 Kežmarok 060 01
+ 421 903 610 861